Szoclámpás

Színes szagos társadalom..

Hirdetés

Szoclámpás

Multimédiás eszközökkel társadalmi és szociális szakmai kérdésekről!

Csabai Lucia

2013.11.16. - Szoclámpás Szólj hozzá!

lucia_1384527045.jpg

A világ megannyi színe nyomot hagyott rajtam. Ennek hatására amolyan határokat feszegető, s ily módon határokon átívelő vándor vagyok. A szociális munkát éppúgy határmentén súrolom, mint a bölcsészetet. Közösségfejlesztő identitásom csak azért erősebb, mert ezen a területen kezdtem el immáron fél éve dolgozni. A szomszédsági kapcsolatok erősítésében látom amúgy a jövőm, mindezt mint leendő gyógypedagógus a társadalmi beilleszkedés remek lehetőségének tartom.

Mikor a Szociális Munka Tanszék hallgatója lettem, éreztem, hogy lassan összeérnek az eddig érintett szálak, és kirajzolódik az az irány, melynek mint eltökélt és lelkes kutatója az életemet áldozhatom, mi nem más, mint az esélyegyenlőség segítése, a közösségi lakhatás területén (a totális intézmények felszámolása, és országszerte elérhető lakóotthonok kiépítése). E tanszék nagyszerű oktatói segítségével jutottam idáig, melyért igazából csuda nagy hálát érzek. Darvas Ágnes, Csongor Anna, Lányi András, Bugarszki Zsolt, Vercseg Ilona, Péterfi Ferenc, csak néhány név a nagy példaképek közül, de milyen kimagasló egyéniségek. Tőlük, velük és általuk tanulni érdemes…

Ha már ilyen romantikába hajló állapotot idézett fel a visszaemlékezés bennem, hagy ragadjam meg az alkalmat, hogy egy, most még talán utópisztikus, ám annál nagyobb álmomat megosszam. Amikor a szakterületek határai kezdenek elmosódni, és egyfajta híd dereng fel a látóhatárban, ami igazából az együttműködésre hivatott, feledve a szakbarbár csőlátást, létrejöhet az a fajta munka, amire mindig is vágytam: a valódi interdiszciplinaritás. Nem titkolom tovább, hiszek a közösség erejében. Minden színtéren!

 

Címkék: Szoclámpás tagok bemutatkozásai

A bejegyzés trackback címe:

https://szoclampas.blog.hu/api/trackback/id/tr835636932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása